26 Aprila, 2024
Aktuelno Kolumna Priboj Sandžak

Napadi na Bošnjake Priboja: Sa prijetnji na djela?

Nakon ubistva Ervina Ćelahmetovića glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj mr. Harun ef. Eminagić je, uz objavu umrlice s podacima o dženazi i mjestu ukopa, na svom fb profilu danas podsjetio da pravde za Bošnjake Priboja od strane državnih organa Srbije do sada nije bilo.

– Prvo su meni (Glavnom imamu u Priboju) i mojoj porodici prijetili smrću-policija reče uradili su što je do njih, sud nijem.

Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpili hodžinica i njena ćerka zbog mahrame na glavi-policija reče uradili su što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Zatim, raspjevani pripadnici granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik-policija reče uradila je što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše.

Sinoć… sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu sa beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud-vidjećemo… ili, možda, opet nećemo, naveo je Eminagić u janoj objavi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: