24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Nastavlja se korićenje Raške, Jošanice i Trnavice – spas od poplava u Novom Pazaru

U Novom Pazaru će se u narednom periodu nastaviti sa korićem vodotokova Raške, Jošanice i Trnavice, potvrđeno je danas medijima.

Rasim Ljajić i Kasim Zoranić razgovorali su sa direktorom JP “Srbijavode” Goranom Puzovićem oko realizacije projekta ukorićenja rječnih tokova Trnavice, Jošanice i Raške, u ukupnoj dužini 7 kilometara i 193.metra.

“Na sastanku je usaglašeno da se tokom izvođenja radova na ukorićenju rijeka istovremeno izvode radovi na izgradnji sabirnih kanalizacionih kolektora i drugih kanalizacija za podzemne vodove prema potrebi naselja koja se nalaze uz rječna korita, proširenje i adaptacija vodovodne mreže, kao i polaganje uz korito PTT i elektromreže”, predočeno je za SNews.

Grad Novi Pazar je obezbjedio projekat za gradjevinsku dozvolu, takođe je obezbjedio i građevinske dozvole, izvađeni su lokacijski uslovi, grad Novi Pazar je preuzeo obavezu eksproprijacije, odnosno rješavanje imovinsko pravnih poslova koje je pri kraju.

Ukorićenje Trnavice radiće se u dužini od 3.580 metara, Raške, 2.598 i Jošanice 1.015 metara, a ti radovi koštaće oko 7 miliona eura.

Većin poplava koje su do sada bile u Novom Pazaru desile su se u pribalnom području i zbog izlivanja vode iz korita Raške, Trnavice i Jošanice.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: