26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Ništa od Vučićevog “rikverca”, gorivo danas opet skupje

U Srbiji je danas od 15 sati skuplje gorivo, evrodize košta 203,50 dinara za litar, a benzin BMB 95 187 dinara za litar.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da se u skladu sa članom 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cijena derivata nafte („Sl. glasnik RS“, br. 32/22), utvrđuje najviša maloprodajna cijena derivata nafte za period od 15 sati 27. maja do 24 časa 31. maja.

“Evrodizel će se u ovom periodu prodavati po ceni od 203,50 dinara za litar, a evropremijum BMB 95 za 187 dinara za litar”, objavljeno je iz Vlade Srbije.

Takođe, navodi se, u skladu sa članom 3 stav 5 navedene uredbe, obavještavaju se privredni subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdjevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cijene derivata nafte primjene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 6. maja da će cijene benzina i dizela u Srbiji od 20 sati tog dana ići u “rikverc” . On je dodao da će sutra cijene biti za deset dinara niže nego te nejdelje, umjesto dinar skuplje.

Cijeena dizela tog dana bila je 206,2 dinara, a benzina 184 dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: