19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Sanacija ulica, putnih pravaca i dvorišta

Nakon bujičnih padavina u Novom Pazaru, Gradski štab za vanredne situcije zasjedao je sino’ i donio naredbu kojim se angažuju subjekti od posebnog značaja i javna komunalna preduzeća na sanaciji putnih pravaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak rekao je da su Novi Pazar već desetak dana zahvatile obilne padavine i da su oštećeni seoski putevi, ulice i rječna korita u manjem obimu.

“Ulice su bile prepune vode. Došlo je do izlijevanja vode u dvije kuće u Prvomajskoj ulici. U ulici Ruđera Boškvića je došlo do začepljenja, vatrogasci su bili na licu mjesta i intervenisali su. U višim dijelovima grada sa strmim ulicama došlo je do izlivanja mulja. Radnici JKP”Gradska čistoća” već su na terenu i uklanjaju mulj. Naselje Ćeremidžinica je također pogođeno i odnijet je tampon koji je bio pripremljen za asfaltiranje. Ujutru će ekipe krenuti sa čišćenjem dvorišta naših sugrađana u ovom dijelu grada. Trenutno se voda povukla u korita rjeka. Oko 18 sati došlo je do udara groma u jednu kuću Hercegovačkoj ulici. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, požar je ugašen, a vatrogasci se nalaze na licu mjesta i dalje.”, rekao je Dupljak.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: