25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Novi Pazar se zadužuje za 2,5 miliona eura

Skupština Grada Novog Pazara usvojila je prijedlog Odluke o prvoj izmjeni Odluke o budžetu grada Novog Pazara, za 2022. godinu, razriješila je danas Emira Spicu sa mjesta direktora “Parking servisa” i umjesto njega imenovala Nermina Ljajića, dosadašnjeg izvršnog direktora. Ugostiteljima koji koriste javnu površinu za svoje usluge biće umanjen najam za 20 posto u periodu od 1. novembra do 1. maja.

Na današnjoj sjednici usvojen je priedlog da se Grad Novi Pazar kreditno zaduži za iznos od 296.000.000,00 dinara (2,512 miliona eura) radi finansiranja kapitalnih rashoda, a na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je, obrazlažući ovu odluku, rekao da je od zakonskih mogućih 50 posto zaduženja, trenutni dug 7 posto i da će sa ovim kreditom dug iznositi 13 procenata.

“Sredstva će biti iskorišćena za asfaltiranje i kanalizacionu infrastrukturu”, rekao je Biševac.

On je govorio da će predstojeći popis stanovništva biti veoma značajan i da posljedice prethodnog popisa sa na kojem se nisi svi Bošnjaci izjasnili trpe svi građani, i Bošnjaci i Srbi.

Prethodno je bivši predstavnik  odborničke grupe i odbornik SPP-a Edin Zećirović kritikovao najvljeno zaduženje grada rekavši da će ta sredstva tokom skorašnjih izbornih kampanja za Bošnjačko nacionalno vijeće i lokalne izbore biti iskorišćena za novu “šoder koaliciju”.

 

Glasovima vladajuće većine (SDP, SNS, SPS), cijene parkiranja su povećane po 10 dinara u svim zonama koje pokriva preduzeće Parking servis, dok je odnošenje nepropisno parkiranih vozila, u zavisnosti od težine, povećano do 1000 dinara u odnosu na dosadašnje cijene.

Odbornici su potvrdili još jedan četvorogodišnji mandat direktoru biblioteke “Dositej Obradović”, Elijasu Rebronju, a ujedno su izabrali i nove članove u školskim odborima osnovnih škola na teritoriji Novog Pazara.

Izabrani su novi predsjednici, članovi upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća u Novom Pazaru, a donijeta je odluka o bratimljenju prijestolnice Sandžaka sa gradom Demijeta iz Egipta i Bursom iz Turske.

Prijedlozi opozicionih odbornika iz SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja da se raspravlja o aktuelnim problemima sa zagađenjima i drugim vitalnim pitanjima u gradu, odbijeni su.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: