26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Novi Pazar: Skupština grada zasijedaće i drugi dan za redom

Skupština grada Novog Pazara je nakon 17 sati od početka sjednice prekinula rad oko 3 sata ujutru, a nastavak je zakazan za danas (petak) od 13 sati.

 

Na samom početku je Skupština Grada odala počast bivšoj predsjednici Skupštine opštine Novi Pazar, prof. Vasviji Gusinac, koja je nedavno preminula.

Jučerašnji tok sjednice, koja ima rekordnih 75 tačaka dnevnog reda, a koja je tek prešla jednu trećinu dnevnog reda, obilježile su žestoke polemike vlasti i opozicije o svakoj predloženoj  tački, gdje je čak tri sata trajalo samo usvajanje dnevnog reda.

Rasprava će u petak najviše privući pažnju podnošenje izvještaja direktora preduzeća, imenovanja direktora JKP “Čistoća” i “Parking servis”, SSU “Pendik”, Turističke organizacije “Novi Pazar”, kao i postavljenje Muja Šaćirovića za direktora JP za Uredjenje grada, koji je po sprovedenom konkursu od strane nadlježne skupštinske komisije dobio zeleno svjetlo za ovu poziciju.

Jučer su odbornici prešli 25 tačaka, gdje je drugim rebalansom budžeta za 2020. godinu predviđeno je da se u kasu Grada slije 2.978.351.000 dinara, a predvidjeni deficit  je 107 miliona dinara.

Izmedju ostalih bitnijih tačaka odbornici su glasali o poskupljenju vode za 10 posto, kao i verifikaciji mandata odbornika koji su zauzeli svoje pozicije u Skupštini nakon postavljenja njihovih kolega na druga rukovodeća mjesta.

Odbornici većine usvojili su prijedlog da se Murska ulica nazove po Naseru Vučelju, Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuo tokom bitke na karauli Košare, 1999. godine.

Jednoglasno su usvojene i takse za isticanje reklama kladionicama i kockarnicama koje će sada morati da plaćaju po 101 dinar dnevno po kvadratnom metru za svoje reklame, dok su turistima smanjene takse za boravak za deset dinara, te sada iznose 110 dinara po danu.

Inače, jedna od najbitnijih tačaka danas biće izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije tokom epidemije korona virusa u Novom Pazaru.

Inače, vladajuću većinu u Novom Pazaru čine odbornici SDP Rasima Ljajića i Srpske liste, dok su na opozicionoj strani SDA Sandžaka i Stranka pravde i pomirenje (SPP).

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: