26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Smanjen broj hospitalizovanih, proteklog dana umrlo troje, jedno od COVID-19

Proteklog dana u novopazarskoj bolnici su preminula tri pacijenta, jednod od COVID-19, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Izvestaj 27. 07

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 27. jul 2020. bilo je ukupno 118 hospitalizovanih pacijenata.

U izvještaju dostavljenom medijima se navodi da je proteklog dana bilo pet novih prijema i 18 otpusta pacijenata.
U tercijalne ustanove Urgentni centar Kragujevac i KBC Bežanijska Kosa transportovan je po jedan pacijent, na respiratorima su bila dva, a na high-flow pet bolesnika.

Od posljedica bolesti izazvane koronavirusom život je izgubila jedna osoba iz Sjenice i prema podacima Regionalnog COVID centra Novi Pazar, preminule su još dvije osobe non COVID, jedna iz Novog Pazara, jedna iz Sjenice.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar tokom 27. jula bilo je 279 (prvih i kontrolnih) pregleda, urađeno je 100 laboratorijskih analiza i 87 RTG snimaka.

Oraženo je i 86 seroloških (brzih) testova iz krvi, od čega je 54 bilo pozitivno, kao i 60 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je u protekla 24 sata bilo ležećih 13 pacijenata, Grudnom 29, ORL 10, Dječije odjeljenje 9, Interno 40, Anestezija i reanimacija 12 i Poljska (vojna) bolnica 5 hospitalizovanih pacijenata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: