29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Zaplijenjeno 1,6 kilograma praha za koji se sumnja da je kokain

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplijenili su više od 1,6 kilograma praha za koji se sumnja da je kokain i uhapsili J. B. (35), A. N. (24), B. Š. (33) i A. R. (28) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Policija je u Novom Pazaru, u jednoj zgradi u izgradnji, ispod bloka pronašla više paketića praškaste materije za koju se sumnja da je kokain i da pripada J. B. Također, u taksiju kojim je upravljao A. N., na podu vozila nađene su dvije kesice sa prahom za koju se sumnja da je kokain, a kod putnika u vozilu B. Š. i A. R. po dvije kesice sa istim prahom”, saopšteno j iz PU Novi Pazar.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužilaštvu.

Zaplijenjenoo više od 6,5 hiljada paklica cigareta bez akczne markice

Policija u Novom Pazaru zaplijenila je i više od 6.500 paklica cigareta i, po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv tridesetdevetogodišnjeg muškarca iz Tutina podnijela krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija je, kako se navoi u saopštenju, cigarete bez akciznih markica i potrebne dokumentacije pronašla u specijalno napravljenom bunkeru, u patosu, ispod sjedišta automobila „reno“ kojim je upravljao osumnjičeni, u okolini Sjenice.

Cigarete čija se vrednost procjenjuje na više od dva miliona dinara i koje su, kako se sumnja, bile namjenjene daljoj prodaji, biće predate Poreskoj upravi.

Foto: PU Novi Pazar

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: