20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport Srbija

Novi rekord Bibića i srebro za Kolašinca

Sandžački atletičar Elzan Bibić ponovo je zablistao sa novim rekordom na 1.500 metara na međunarodnom mitingu u Beogradu.

Bibić je sinoć zauzeo drugo mjesto u disciplini 1.500 metara na dvoranskom mitingu u Beogradu, a u toj trci popravio je lični i rekord Srbije za 1.1 sekundu.

On je tako ostvario vrijeme karijere od 3:37,84 minuta, što je za 35 stotinki bilo slabije od pobednika Eliota Džajlsa iz Velike Britanije.

– Kolašinac drugi, Sajma Murić osma na 800 metara

Još dvoje atletičara iz Sandžaka nastupilo je na ovom mitingu, Sajma Murić u trci na 800 metara i Asmir Kolašinac u bacanju kugle.

Sjenički atletičar je pokazao da je u punoj formi, te je hicem od 21,06 metara izjednačio lični rekord u dvorani i došao do srebrnog odličja. Nik Ponco je sinoć bio najbolji u bacanju kugle sa rezultatom  21,61.l

Novopazarska gazela Sajma Murić je na cilj stigla kao osma u vremenu od 2:12,91 minuta, dok je u ovoj trci pobjedila Luiz Šanahen iz Irske sa 2:04,68 minuta.

Sedmi “Belgrade Indoor Meeting” održan je sinoć u Štark Areni, što predstavlja uvertira za predstojeće Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici koje je na programu od 18. do 20. marta.

Foto:Atlex.rs, facebook

Povezane vijesti

%d bloggers like this: