25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

OB Novi Pazar objavila listu donacija za vrijeme pandemije, za sada bez podataka gdje su donacije završile

Opšta bolnica u Novom Pazaru objavila je na svom sajtu listu donacija koje su u tu ustanovu stigle tokom pandemije COVID-19, od marta do septembra 2020. godine.

U odjeljuku donacije objavljeni su Dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica i Donacije COVID 2020 (Mart – Septembar).

Na listi nenovčanih sredstava se nalazi ukupno 116 donacija koje su uputile isntitucije, organizacije firme pojedinci iz raznih dijelova Sandžaka, Srbije, Bosne i Hercegovine, sandžačka dijaspora iz raznih dijelova svijeta ali i onih koji su željeli ostati anonimni.

U objavljenoj listi doniranih medicinskih sredstava, aparata i medicinske opreme posebno se izdvaja ona koje je 4. marta pristigla iz Republike Turske.

Na sajtu OB Novi Pazar nisu objavljeni podaci o tome na koji način su iskorišćene donacije po principu “ulaz-izlaz” niti su na tranaparentan način predočeni dokumenti koji to potvrđuju.

Isti je slučaj sa dobrovoljno uplaćenim novčanim sredstvima.

U dijelu javnosti u Novom Pazaru i Sandžaku su do sada kružile špekulacije da su donacije pristigle za žrtve pandemije COVID-19 iskorišćene na sumnjiv i nediviljno transparentan način. Grupa građana koja već 45 dana protestuje zbig stanja u OB Novi Pazar, između ostalog traži da se javnosti na transparentan način stave na uvid sve informacije koje se tiču donacije, posebno one koje su stigle iz Republike Turske i iz sandžačke dijaspore.

Kako odgovorno lice za pristigle donacije u OB Novi Pazar omenovan je Vahidin Melajac, odbornik u lokalnom parlamentu i funkcioner Sandžačke demokartaske partije (SDP).

Foto: SNews (arhiva)

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: