20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Od petka povratak u Srbiju uz pojačan nadzor, bez izolacije

Za sve građane koji se od petka u 18 sati budu vraćali u Srbiju biće sprovođen nadzor, odlučeno je na sjednici Kriznog štaba Vlade Srbije.

Zamjenica direktora instituta “Batut” i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević pozvala je sve građane da se do petka vrate u zemlju izjavila je da su preporuke svjetskih organizacija jesu da taj nadzor traje do 10 dana.

Kako je navedeno razlog za blagi porast novozaraženih nadležni vide u povratku sa letovanja iz Hrvatske i Crne Gore.

“Nije riječ o karantinu ili samoizolaciji, već o nadzoru, kako bi se sprečio rizik prenošenja koronavirusa.Nadzor će podrazumevati određenu dinamiku javljanja zdravstvenim službama, sa ciljem kontrole potencijalnog unosa koronavirusa u zemlju.O tačnom načinu sprovođenja nadzora građani će biti obavješteni do petka”, izjavila je Kisić Tepavčević, objavio je Tanjug, prenosi RTS.

Ona je objasnila da će to podrazumevati odgovarajuću dinamiku javljanja relevantnim zdravstvenim službama, u cilju praćenja njihovog zdravstvenog stanja i brzog reagovanja ako bude potrebno, te naglasila da to neće značiti izolaciju.

“Svi moramo aktivno da preuzmemo svoju ulogu i da uložimo maksimalne napore da održimo stabilnu epidemiološku situaciju i ne dozvolimo dalje razbuktavanje virusa”, naglasila Kisić Tepavčević dodavši da se mjera nadzora odnosi na sve građane, bez obzira na uzrast.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: