Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Odgovorili zašto je Donja Pešter na meti Zukorlićevog SPP-a (VIDEO)

Na posljednjem ovogodišnjem zasijedanju Skupštine opštine Tutin odbornici Zukorlićeve Stranke pravde (SPP) iznijeli su niz optužbi na račun funkcionera i odbornike SDA sa Donje Pešteri. Na istoj sjednici im je predočeno da je sve dostupno javnosti, građanima i merodavnim organima, te da se vidi izgrađeni Mjesni centar, trg i pijaca u Delimeđu, asfaltirani putevi ka skoro svim selima.

Tutinsku lokalnu vlast i narodne zastupnike sa Donje Pešteri optužili su i da selektivno, samo svojim glasačima na tom području obezbjeđuju javnu rasvjetu, da ucjenjuju mještane za glasove te da su prodali svo zemljište u javnoj svojini.

Na ove optužbe odgovorili su im odbornici SDA Sandžaka i funkcioneri sa Donje Pešteri.

Pomoćnik predsjednika opštine Tutin, Pajaz Jusufović, opoziciji je tom prilikom poručio:

“Ne treba i nemamo se čega plašiti, sve što treba jeste da sve adekvatne dokaze dostavimo relavantnim institucijama koje su merodavne za to, i neka oni odrede šta je šta, a ne mi da zabavljamo publiku. Malo je nelagodno i ‘neukusno’ da konstansto mašemo papirima i tvrdimo da su neke pare zloupotrebljene i stavljene u džep. Sve što mogu reći jeste da se ponosim što smo uspjeli da zaustavimo migraciju stanovništva, te što smo kultivisali i uredilı Donju Pešter koja sija kao Dubai.” rekao je Jusufović

Istim povodom se odbornicima obratio i odbornik SDA-a Samed Demirović rekavši da treba odati počast ljudima koji su okupili naše ljude oko zajedničke ideje.

“Tačno je izgradili smo Mjesni centar, pijacu, trg, i putne pravce prema skoro svim selima. Odgovorno tvrdim da je lokalna samouprava Tutina vlasnik svih pomenutih objekata, a mjesna zajednica Delimeđe korisnik površina. Kad nas ne bude, to će ostati nama” poručio je Demirović i dodao da se u pomenutim objektima okupljaju, bave humanitarnim radom i rešavaju probleme mještana.

Načelnik opštine Tutin, Adnan Šehović je odborniku SPP-a Jašaru Baliću adekvatno odgovorio o prozivkama i prodaji zemljišta.

“Kompletna Donja Pešter izgleda prelijepo, izgradili smo mnogo toga, a i od prodaje zemljišta taj isti novac je ostavljen narodu koji tu živi. Rezultat rada nas političara svakako jesu (izborni) rezultati, pa s ponosom mogu reći da u mjesnoj zajednici Delimeđe mi smo dobili 650, a Stranka pravde i pomirenja 80 glasova. Pa vi procijenite kome narod na tom prostoru vjeruje.” poručio je Šehović.

Predočeno je i da tvrdnje odbornika SPP-a o navodnoj diskriminaciji i nezadovoljstvu mještana Donje Pešteri pobijaju činjenice.

Javnost je upoznata da je na Donjoj Pešteri u proteklih 15 godina asfaltirano  čak 57 kilometara puteva ukupne vrijednosti od 4,6 miliona eura. Rekonstruisana je zgrada matične škole „25. maj“ u Delimeđu kao i svih izdvojenih odjeljenja, a izgrađeni su i novi školski objekti u Baćici, Dobrom Dubu i Melaju, što je ukupno koštalo preko 500.000 eura.

Podsjećamo da je Opština Tutin je u saradnji sa USAID-om finansirala izgradnju vodovoda u Delimeđu vrijednog 150.000 eura, a još 200.000 eura investirano je u vodovode u ostalim selima Donje Pešteri.

U ovoj godini sa 200.000 eura finansirana je rekonstrukcija niskonaponske mreže i izgradnja javne rasvjete.

Dvadeset miliona dinara uloženo je u izgradnju objekta Mjesne kancelarije Delimeđe, trga u tom mjestu i pijace.

Zajedničkim ulaganjem tutinske lokalne samouprave i dijaspore od 50.000 eura rekonstruisan je objekat ambulante u Delimeđu, iako ovakve aktivnosti treba da finansira Ministarstvo zdravlja- dijaspora je donirala sanitetsko vozilo.

U protekloj godini mjesne zajednice sa Donje Pešteri organizovale su humanitarne akcije u kojima su prikupljena sredstva od 150.000 eura kojima su izgrađene 3 kuće a podijeljeno je i hiljadu paketa pomoći u vrijednosti po 30 eura, koji su podijeljeni mještanima Donje Pešteri.

Formiran je FK Koštampolje, izgrađen stadion sa svlačionicama i kupljeno kombi vozilo za potrebe kluba, a ovo su finansirali opština Tutin i dijaspora Donje Pešteri.

Opština Tutin finansira sa deset miliona dinara godišnje prevoz učenika bez ikakvog učešća roditelja.

Značajna sredstva izdvaju se i za zimsko i ljetnje održavanje i rekonstrukciju kolovoza, čime je omogućena stalna prohodnost puteva na tom području.

Poljoprivrednicima se konstantno pomaže kroz doniranje poljoprivredne mehanizacije, a tu su i brojne druge aktivnosti koje se sprovode na unaprijeđenju kvaliteta života mještana Donje Pešteri.

“Tim ljudi koji vodi Donju Pešter ovako odgovornim radom zadobio je apsolutno povjerenje mještana, što pokazuju i rezultati posljednjih lokalnih izbora održanih ove godine na kojima je vladajuća SDA osvojila 80 posto glasova birača na tom području. Ovo je i razlog zašto Zukorlićevom SPP-u smeta Donja Pešter. Uprkos sve žešćim, jačim i učestalijim neosnovanim napadima Zukorlićevih ljudi, Donja Pešter će i dalje nastaviti put uspješnog razvoja, na čelu sa ljudima kojima vjeruje, sprovodeći ideju SDA i njenog osnivača Alije Izetbegovića”, poručili su zvaničnici iz SDA Sandžaka iz Tutina, stranke koja već duže od tri decenije dobija povjerenje većine građana u ovoj opštini .

 

Izvor: Tutinske novine

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: