19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Opština Sjenica Islamskoj zajednici u Srbiji uplatila 2,5 miliona dinara?

Prema dokumentu u koji je naš medij imao uvid Opština Sjenica je 14. decembra ove godine Medžlisu Islamske zajednice Sjenica Islamske zajednice u Srbiji uplatila 2,5 miliona dinara.

Ova informacija nije zvanično potvrđena, niti je objavljena od strane zvaničnika lokalne samouprave Sjenice.

SNews je Opštini Sjenica uputio zahtjev za izjavu/informacije u kojem zatražen odgovor na pitanje po kojem osnovu je izvršena ova uplata, kao i da li su i u kojoj stavci Budžeta Opštine Sjenica za 2021. godinu ova sredstva bila planirana.

Opština Sjenica je prije tri dana bez obzira na loše vrijeme i u tom kraju, angažovala mašinu koja je očistila put u selu Orlje (Tutin) do mezara Muamera Zukorlića, objavili se mediji bliski Stranci pravde i pomirenja (SPP) koja je na vlasti u Sjenici od prošle godine.

Podsjećamo da su Odlukom Opštinskog vijeća Sjenice od 24. maja poništeni konkursi za sufinansiranje medija za koje je bilo predviđeno ukupno 4 miliona dinara.

Tom odlukom poništeni su “Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Sjenica za 2021. godinu”, kao i “Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjinana teritoriji opštine Sjenica za 2021. godinu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: