23 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Oštre osude iz BS-a zbog skrnavljenja Osmanagića džamije u Podgorici

Bošnjačka stranka u Crnoj Gori obratila se danas javnosti putem saopštenja i pozvala građane Podgorice i nadležne organe na čuvanje islamskih i svih drugih vjerskih objekata i da ne dozvole bilo kakav vid uništavanja imovine vjerskih zajednica.

Iz ove stranke navode da kada se skrnave bogomolje, na taj način se vrijeđaju svi vjernici, ali i pokušavaju, kako upozoravaju, narušiti međuvjerski sklad u Podgorici i Crnoj Gori.

Grafit na zidu podgoričke džamije

“Ispisivanje krsta sa četiri ocila na zidu Osmanagića džamije je postupak koji odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Podgorici”, ističu iz BS-a.

Bošnjačka stranka od nadležnih organa zahtjeva brzi reakciju i očekuje informaciju o preduzetim merama povodom ovog nemilog događaja, kažu u svom kratkom saopštenju iz BS-a.

Podsjećamo, danas je osvanuo grafit na zidu pogoričke Džamije sa simbolima koji potpiruju međuvjersku mržnju, te vrijeđaju osjećanja muslimana.

Objava Reisa crnogorskog Rifata ef. Fejzića

Ovim povodom su pored Bošnjačke stranke žustro reagovali i Reis Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i glavni muftija Reis ef. Fejzić, Liberalna partija Crne Gore, Socijalstičke narodne partije, te istaknuti pojedinci i organizacije.

Nadležni organi se još nisu oglašavali povodom ovog slučaja i iznijeli informacije o ovom vandalskom činu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: