26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Beba od 24 dana zaražena koronom prebačena u Beograd

Jučer u Novom Pazaru zabilježen jedan smrtni slučaj od posljedica bolesti izazvane virusom COVID-19, a povećao se broj prijema u odnosu na prethodne dane.

Prema podacima za 10. april je bilo 19 novih prijema (Novi Pazar 13, Raška 3, Tutin 1, Sjenica 1, Kraljevo 1), dok je 11 pacijenata otpušteno sa liječenja.

Transportovan je jedan pacijent, a kako saznajemo radi se o novorođenčetu od 24 dana starosti, koje je sa utvrđenim simptomima COVID/19  prebačeno u dječiju Covid bolnicu u Beograd.

Na respiratorima i high-flow su bila po četiri pacijenta.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 204 (68 prvih i 136 kontrolnih pregleda), u Domu zdravlja urađeno je 56 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 6 bilo pozitivno, kao i 59 PCR testa.

Na Infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar bilo je 37, Grudno odjeljenje 52, ORL 19 i Respiratornoj jedinici 4 pacijenata. Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje se liječe bolesnici sa lakšom kliničkom slikom prethodnog dana je imala 41 pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) juče je u Novom Pazaru registrovao 30 novinficiranih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 113 osoba.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: