19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez inficiranih u šest dana

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar u prethodnih šest dana nije zabilježio ni jedan slučaj inficiranja, a juče je jedna osoba sa simptomima korone primljena na bolničko liječenje, a jedna je otpuštena iz bolnice.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 2.8.2021. je bio jedan novi prijem, jedan otpust, transportovanih, na respiratoru i preminulih nije bilo. Kako je navedeno u izvještaju  jedan pacijenat je bio priključen na high-flow.

U Domu zdravlja urađeno je 26 pregleda 15 prvih, 14 kontrolnih), 12 laboratorijskih analiza, 4 RTG snimka, 14 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 14 od čega nije bilo pozitivnih, kao i 11 PCR testova.

U OB Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju bila su tri pacijenta.

Prema podacima koje je danas saopštio Zavod za javno zdravlje Novi Pazar među 47 testiranih u prethodnih šest dana nije bio ni jedan novoinficirani.

“Na dan 03.08.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 40.944 od tog broja, broj inficiranih je 6.813: Novi Pazar 5.993 lica, Tutin 459 i lica Raška 145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 179 osoba.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: