16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih, na bolničkom liječenju ukupno 67 pacijenata

U novopazarskim covid bolnicama u toku prethodna 24 sata nije bilo preminulih, broj pacijenata na bolničkom liječenju opao je na 67.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 7. maj 2021. je bilo 9 novih prijema 8 (Novi Pazar 4, Raška 2, Tutin 2) i 12 otpusta bolesnika.

Prema zvaničnom izvještaju na respiratorima su 4, na high-flow je 2 bolesnika, dok transportovanih i preminulih nije bilo.
Broj preminulih 0

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo 138 (48 prvih i 90 kontrolnih) pregleda

U Domu zdravlja je urađeno 80 laboratorijske analize, 59 RTG snimaka, 44 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 4 bilopozitivan, kao i 44 PCR testa.

Od ukupno 67 pacijenata na bolničkom lijčenju prethodnog dana u Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivno odjeljenje bilo je 12, Grudno odjeljenje 19, ORL 17, Respiratornoj jedinica 4, a u Privremenoj bolnici Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 15 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 157 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: