Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Na bolničkom liječenju 59 covid pacijenata

U Novom Pazaru je i prethodnog dana opao broj hospitalizovanih covid pacijenata, prema zvaničnim podacima bilo je 59 hospitalizovanih. Juče nije bilo preminulih, 4 pacijenta su na respiratoru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP  18. maja 2021. je

Na bolničko lijčenje primljeno je 7 (Novi Pazar 5, Tutin 2), a iz bolnice je otpušteno 13 pacijenata.

Po 4 pacijenata su na respiratorima 4 i na high-flow, dok transportovanih i preminulih nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 104 ( 41 prvi i 63 kontrolna) pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 54 laboratorijskih analiza, 38 RTG snimaka, 33 brzih antigenskih testova iz brisa nosa,od čega je 5 pozitivno, kao i 40 PCR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata je prema zvančnim informacijama u opadanju. U Opštoj bolnici Novi Pazar Infektivno odjeljenje je brojalo 21, Grudno odjeljenje 18, ORL 8, Respiratorna jedinica 4 i Privremena bolnica Novopazarska banja 8 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 164 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: