26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Sve manje hospitalizovanih i inficiranih

Prvog dana ove sedmice na covid odjeljenjima novopazarske bolnice bio je jedan otpust, dok ni jučer nije bilo preminulih i novih prijema, a jedno lice je zbrinuto na respiratoru. Za dva dana u Novom Pazaru registrovano je dvoje inficiranih, a u Tutinu nije zabilježen ni jedan slučaj.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 21.6.2021. nije bilo ni transportovanih pacijenata i lica na high flowu.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno 45 (21 prvih i 23 kontrolna) pregleda.

U Domu zdravlja bilo je 34 laboratorijskih analiza, 19 RTG snimaka, 22 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je bilo 2 pozitivnih. Obavljeno je i 45 PCR testa.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je 10, a u Respiratornoj jedinici 1 pacijenta.

Za dva dana registrovano je dvoje inficiranih u Novom Pazaru, a u Tutinu ni jedno.

“Na dan 22.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.961 od tog broja, broj inficiranih je 6.792: Novi Pazar  5.973 i Tutin  458 lica”, saopštio je Zavod.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 175 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: