25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Treći remi fudbalera na priprema u Antaliji

U svojoj trećoj provjeri na pripremama u Antaliji fudbaleri Novog Pazara su odigrali neriješeno 1:1 sa ruskim superligašem Arsenalom iz Tule.

Dosadašnji bilans odigranih utakmica plavih kraj Crnog mora pokazuje da novopazarci igraju dosta obazrivo, ali i neefikasno, što potvrdjuju i sve tri pripremne utakmice koje su završene neriješenim ishodom.

Danas su momci iz Sandžaka u prvom dijelu utakmice imali inicijativu i veću kontrolu nad loptom, što je rezultiralo i vodjstvom od 1:0, a jedini gol postigao je Aganspahić iz penala u 34. minutu utakmice.

Gol Aganspahića sa 11 metara

U drugom poluvremenu je strateg plavih Radojičić “promešao karte”, te pružio šansu i momcima sa klupe u cilju dodatnog uigravanja ekipe.

Ekipa iz Rusije je strpljivom igrom došla do izjednačenja u 60. minutu, a do kraja meča osim nekoliko poluprilika nije bilo značajnih dešavanja na terenu, te je utakmica završena 1:1.

Slijedeći i poslednji pripremni meč sastav Novog Pazara će u Turskoj odigrati 3. februara protiv druge ekipe slavnog Spartaka iz Moskve.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: