16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Troje umrlo, na ginekologiji dva kovid pacijenta

Tri kovid pacijenta, dva iz Novog Pazara i jedan iz Beograda, su prethodnog dana od posljedica bolesti izazvane koroanvirusom izgbila živote u Opštoj bolnici Novi Pazar. Današnji izvještaj pokazuje manji broj pacijenata na bolničkom liječenju, pregleda i novoinficiranih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP ‪20. oktobra 2021. je
bilo sedam novih prijema (Novi Pazar 1, Raška 5, Tutin 1) na bolničko liječenje i duplo više otpusta pacijenata iz bolnice.
Na respiratorimasu bila 4, a na high-flow 2 pacijenta.
Broj preminulih 3 (2 Novi Pazar, 1 Beograd)

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 177 (87 prvih, 90 kontrolnih). U Domu zdravlja urađeno je 106 laboratorijskih analiza, 78
RTG snimaka, 81 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 11 pozitivno, kao i 71 PCR test.

U OB Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju bilo je 20, Respiratornoj jedinici 4, Grudnom odjeljenjenju 22, ORL 16, Internom odjeljenju 20, Ginekologiji 2 i u Novopazarskoj banji, gdje se liječe pacijenti s lakšom kliničkom slikom, 3 pacijenta.

Zavod za javno zdravlj Novi Pazar danas je u Novom Pazaru registrovao još 13 inficiranih osoba.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 337 osoba.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: