26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Prijepolje Sport

RK Novi Pazar priskočio u pomoć klubu iz Prijepolja da se ne ugasi

Rukometni klub Novi Pazar je pokazao još jednom da više ima sluha za razvoj rukometa od samog Rukometnog saveza – platiće dug prijepoljskom RK “Pobednik” koji ovaj klub ima prema prema sportskoj dvorani u ovoj opštini.

Babić (13)  u vrijeme dok je nosio dres Novog Pazara

Kako bi spriječili gašenje ovog kluba sa obala Lima, a koji vodi bivši igrač Novog Pazara Aleksandar Babić, novopazarci su prvi priskočili u pomoć i javno ga podržali u njegovoj borbi da ne dozvoli da se zbog duga od 36 hiljada dinara ugasi još jedan klub iz Sandžaka.

“Zbog skandalozne odluke direktora lige da ne dozvole da se RK Pobednik dalje takmiči, Novopazarski klub se odlučio da im pomogne  u njihovoj mukotrpnoj borbi”, saopštili su sinoć i poželeli im sreću u daljem radu.

Kako su istakli, popularni “Praćka”, kako Aleksandra Babića zove rukometna javnost, se odlučio da krene pješke od Prijepolja do Rukometnog saveza Srbije u Beogradu, kako bi skrenuo pažnju javnosti i razgovarao sa nadležnima, obzirom da su im zbog 300 eura duga zabranili takmičenje.

I sam Babić je na svom Fejsbuk nalogu izrazio veliku zahvalnost doskorašnjem superligašu iz Novog Pazara, naglasivši da se u tom klubu osećao kao “kralj”, te napisao da će upravo zahvaljujući njima i pojedinim rukovodiocima,   djeca ovog prijepoljskog kluba ponovo moći da treniraju.

Krenuo pješke po pravdu

Podsjetimo, Aleksandar Babić se prije četiri dana u znak protesta zbog odnosa RSS-a i lokalne vlasti prema “Pobedniku” odlučio da pješke podje po pravdu u Beograd, a njegov dolazak u “Kuću rukometa” očekuje se u petak.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: