20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Više otpusta nego prijema, jedan pacijent preminuo

U ponedjeljak je u bolnici u Novom Pazaru bilo više otpusta nego prijema, dok je jedna osoba izgubila život. Ukupno je bilo 68 pacijenta na bolničkom liječenju. Od početka godine do danas u Novom Pazaru je preminulo 160 osoba liječenih od bolesti izazvane kornavirusom.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 10. maja 2021. je bilo 8 prijema (Novi Pazar 2, Tutin 3, Sjenica 3), dok je 12 osoba otpušteno sa bolničkog liječenja.

Na respiratorima su bila 3, na high-flow je 2, transportovnih nije bilo, dok je jedan pacijent iz Novog Pazara preminuo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 111 ( 65 prvi i 46 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja je urađeno 77 laboratorijskih analiza, 68 RTG snimka, 54 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 13 pozitivno, kao i 55 PCR testova.

Od ukupno 68 hospitalizovanih pacijenata Infektivno odjeljenje OB Novi Pazar broji 12, Grudno odjeljenje 22, ORL 18, a Respiratorna jedinica 4.

Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti s lakšom kliničkom slikom ima 12 pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 160 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: