Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Troje umrlo, sa bolničkog liječenja otpušteno 26 osoba

Dva pacijenta iz Novog Pazar i jedan iz Tutina izgubila su živote prethodnog dana u novopazarskoj Opštoj bolnici, saopštili su nadležni.

Među 143 hospitalizovanih, prema dnašnjem izvještaju, jedna oboljela osoba je i na odjeljenju Ginekologije OB Novi Pazar.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP ‪4. oktobra 2021‬. je od ukupno 12 novih prijema 8 bilo iz Novog Pazara, 2 Tutina i 2 iz Raške.

Sa bolničkog liječenja je odpušteno 26 oboljelih.

Na respiratorima je bilo 6, na high-flow 5 pacijenata, a transporta nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 268 (142 prva, 126 kontrolna pregleda)
U Domu zdravlja urađeno je 175 laboratorijskih analiza, 115 RTG, 102 brzih antigenskih testova iz brisa nosa od čega je 16 pozitivno, kao i 16 PCR testova.

Infektivno odjeljenje OB Novi Pazar brojalo je 34, Respiratorna jedinica 6, Grudno odjeljenjenje 32, ORL 17, Novopazarska banja 25, Interno odjeljenje 28 i Ginekologija jednog pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je danas registrovao još 46 novoinficiranih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 303 osobe.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: