23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Partizan pao u Novom Pazaru

Malo ko je vjerovao da će nakon tri vezana poraza u prvenstvu fudbaleri Novog Pazara prva tri boda osvojiti upravo pobjedom nad Partizanom, ali osvojili su ih puleni trenera Gaćinovića, koji su nadigrali crno-bijele u svim segmentima igre.

Prava je šteta što zbog kazne Novog Pazara ovoj utakmici nije mogla da prisustvuje i publika na tribinama, jer se ne pamti bolja i požrtvovanija igra domaćih u kojoj su gostima iz Beograda ubacili samo jedan gol.

Pobjedio je Novi Pazar sa 1:0 golom Mijića iz penala u 24. minutu, jer je prije toga Seničanin skrivio najstrožiju kaznu i dobio drugi žuti karton, kojim je svoj tim ostavio na cedilu sa deset igrača do kraja utakmice.

Nakon vođstva momci iz Sandžaka su se još više osilili i diktirali tempo utakmice, imali šanse i kontrolu igre, dok je Partizan imao podredjenu ulogu i veoma teško dolazio blizu šanse. Ovim porazom je skoro izvjesno da će doći do promjena na klupi Partizana, jer Ilija Stolica nije uspio da napravi dobar rezultat u prva 4 kola.

Novi Pazar je ovom pobjedom došao do prvih bodova, ali što je još važnije stekao veliku psihološku stabilnost, te pokazao da ima ekipu koja može da se nosi i sa svakim protivnikom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: