23 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Zdravlje

U Crnoj Gori ponovo obavezne maske u prodavnicama, apotekama, javnim ustanovama…

U Crnoj Gori će, zbog pogoršanja epidemijske situacije s koronavirusom, u narednih petnaest dana biti obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i objektima, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ Igor) Galić je danas na konferencija za medije, povodom predstavljanja novih epidemioloških mjera ,kazao je da su usljed rasta broja zaraženih i hospitalizovanih uvedene mjere, poput obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanoviama javne uprave, te u prodavnicama prrehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama.

“Obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim dijelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama. Ako ove mjere ne dovedu do poboljšanja situacija u narednom periodu, uslijediće mjere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima”, rekao je Galić, apelujući da se vakcinišu svi koji to do sada nijesu učinili.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata, od posljedica infekcije koronavirusom, preminula jedna osoba, dok je registrovano još 1.022 nova slučaja, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: