27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Partizan pobjedom učvrstio lidersku poziciju, Pazar opet fenjeraš

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Novi Pazar sa 2:0 (0:0) u utakmici 19. kola Linglong super lige Srbije.

Potajno su se plavi iz Sandžaka nadali da na današnjem meču u Humskoj kapitalizuju duži niz bez poraza u elitnom takmičenju, ali su u drugom poluvremenu meča, ipak, “položili oružje” pred aktuelnim liderom prvenstva.

U prvom poluvremenu je “Parni valjak” imao prividnu inicijativu, bio bliži golu plavih, ali su izabranici trenera Radojičića odolevali napadima i imali dvije polušanse koje nisu uspjeli da iskoriste na pravi način.

U drugom dijelu utakmice Partizan je zaigrao konkretnije na sredini terena, a Novi Pazar je bio primoran da se brani.

U 50. minutu utakmice prvi gol na meču. Milovanović je sjajno naskočio odbranu plavih i glavom prebacio loptu u mrežu gostiju, a golman Vujanac je paradom samo ulepšao vodeći gol beogradjana.

Nije se dugo čekalo na drugi gol Partizana, kada je nakon opravdano dosudjenog penala precizan sa bijele tačke bio mladjahni Jović i povisio na 2:0 za crno-bijele.

Do kraja utakmice vidjeno je još par pokušaja fudbalera Partizana da ugroze gol plavih, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ovim porazom Partizan je učvrstio vodeću poziciju na tabeli, dok je Novi Pazar ponovo preuzeo “fenjer” u elitnom rangu tamičenju, te će narednog vikenda probati protiv neugodnog Voždovca da popravi bodovno saldo na gradskom stadionu u utakmici 20. kola.

Foto:FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: