Aktuelno Novi Pazar Sport

“Grobari” opet veličali genocid i zločinca Mladića

Na današnjoj utakmici između Partizana i Novog Pazara ponovo je priređeno sramno veličanje genocida od strane grupe navijača crno-bijelih.

Na samom početku meča vatrena skupina navijača Partizana skandirala je ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a takvo skandalozno “navijanje” ponovljeno je u još par navrata tokom utakmice.

Glavni sudija i delegat utakmice ostali su nijemi na ove pokliče, a utakmica se ni u jednom trenutku nije prekidala, niti je oficijelni spiker probao da upozori pristalice domaćina.

Ovakvo skandiranje su navijači Partizana priredili i u prvom dijelu prvenstva kada su njihovi ljubimci gostovali u Sandžaku, nakon čega je uslijedila drakonska kazna za Novi Pazar, od četiri utakmice bez publike na domaćem terenu, a isto toliko je “odrezano” i Partizanu, ali na mečevima koje igraju u gostima.

Podsjetimo, zbog klicanja Ratku Mladiću i uvrijedama na vjerskoj i nacionalnoj osnovi na utakmici sa Crvenom Zvezdom, takmičenje pod okriljem Rukometnog saveza prije dva mjeseca napustio je Rukometni klub iz Novog Pazara.

Da li će Fudbalski savez reagovati naknadno i kazniti klub iz Humske ostaje da se vidi, ali i kakva će biti reakcija uprave plavih nakon još jednog preživljenog terora na utakmici Super lige.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: