25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Paučinac uoči protesta u Novom Pazaru: Iz policije zovu građane i uvijeno prijete

Više građana Novog Pazara potrdilo je za SNews da su ih zvala lica koja se predstavljaju kao policajci i upozoravali ih u vezi njihovih statusa na društvenim mrežama vezanih za zakazani protest u centru grada. Ovim povodom se još nije oglasila Policijska uprava u Novom Pazaru.

Ovo je potvrdio i predsjdnik Inicijative slobodbih rađana (ISG) Aladin Paučinac.

On je dana oko 10.30 sati na svom fb profilu napisao da ga maloprije zvala nepoznata osoba koja se pretstavila kao policajac Demirović iz PU Novi Pazar.

“Kaže mi sledeće dotični iz PU Novi Pazar: Ja sam iz Policijske uprave, vezano za status koji ste objavili i pozivate na protest za blokadu puta. Da Vas obavjestim da je to protivzakonito i da ne smijete to da radite.” Ja ga pitah da li su zvali i ostale ljude, tj. sve one koji su dali podršku svojim statusima i komentarisali da bi trebalo da se izađe na protest. Odakle mu ideja mene da zove? On mi samo kaza:Toliko od mene, prijatno.” i spusti mi slušalicu.

Paučinac j ocjenio da je “pod Vulinom MUP postao čudo neviđeno”i da to nigdje nema.

“Da zovu telefonom i da uvijeno prete. Pa jesu li oni policija koja štiti građane ili su partijski organ novoradikala? I otkud ja znam da me je policija zvala? Možda neko tera cirkus sa mnom?! Red bi bio da dobijem od njih nešto napismeno. Da li oni tako redom zovu ljude, pa recimo kažu e znamo da ćeš da izvršiš krivično djelo pa nemoj? Za sva moguća krivična djela. Oni kako su krenuli postaće pravni savjetnici koji zovu ubice, silovatelje, narkodilere, zelenaše i sl. i unaprijed ih “savjetuju” da ne izvrše krivično djelo.Projekat je očigledno počeo, ali je krenuo od poštenih ljudi. Jer ovde nepošteni vladaju. Ja ću na proteste otići to nek se zna. Nikakvi telefonski pozivi me ne mogu zastrašiti i softcore varijanta Udbe”, poručio je on.

Ukazo je da ono što građani treba da znaju je da oni žive u demokratskoj državi samo na papiru, a da im je život kao u kavezu.

“Ljudi su gubili glave i zdravlje da bi ovo bio slobodan grad i zemlja. Aleksandar Vučić je od 2012. uspio da erodira sva slobodarska i demokratska postignuća koja je ovaj narod uspio da zadobije. Međunarodnu zajednicu upozoravam da ne zabija glavu u pijesak i da se ne pravi da ne vidi šta se ovde dešava. Ovaj režim je ugrozio kako regionalnu tako i domaću stabilnost. Imaju posla sa malim Lukašenkom. Njegov pad je već počeo. Što bude bliži njemu on će biti agresivniji i zlobniji. Najbolje što mogu da učine i za sebe i za nas je da mu momentalno uskrate bilo kakvu podršku. Ovaj režim im ne može ništa završiti. Samo će zakomplikovati situaciju da će ovdje opet biti katastrofa kao prošli put kad su vladali. Ovi pozivi i bageri u Šapcu su jasan indikator kud je režim krenuo. A međunarodna zajednica ukoliko hoće da Balkan opet proključa slobodno nek okrene glavu na drugu stranu i nek se pravi da ne vidi ono što i vrapci na grani vide”, napisao je Paučinac.

Iz PU Novi Pazar, do objave ovog teksta, nisu odgovorili na poziv niti upit u vezi navoda građana.

Blokadom kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave građani Novog Pazara, kako je najavljeno na društvenim mrežama, pridružiće se protestima koji će danas od 14 sati biti održani u preko 70 gradova i lokacija širom Srbije.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo broj za denunciranje javnih skupova i blokada Ekološki ustanak je preko društvenih mreža uputio poziv da u subotu, tokom cijelog dana, masovnim zvanjem, uz pozdrave ministru, građani pozivaju 0800104103.

“Da zajedno osujetimo podlu namjeru režimskog davitelja”, poručili su uoči sutra zakazanih protesta.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: