25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Plavi preokretom do pobjede protiv TSC-a

Fudbaleri Novog Pazara su nakon preokreta pred oko 4.000 navijača savladali ekipu TSC-a sa 2:1 (0:0) u premijernoj utakmici proljećnog dijela prvenstva.

U meču dva izjednačena protivnika Novi Pazar je pokazao više zrelosti i umeća da doĐe do sva tri boda, a pravovremene izmjene trenera Stankovića su najviše doprinijele tome.

Nakon prvi 45 minuta mreže su mirovale i nije bilo značajnijih prilika na obe strane, ali je u drugom poluvremenu vidjena požrtvovanija igra i tri gola.

Nakon neuspjele ofsajd zamke napadač gostiju Jovanović je izašao sam pred golom domaćih i nesmetano preko ruku Kljajića prebacio loptu u mrežu za vodjstvo TSC-a od 0:1.

Nakon toga strateg Novog Pazara u igru ubacuje Filipovića i Stanojlovića koji će najviše kumovati preokretu u korist ekipe iz Sandžaka.

Najprije je sjajno po desnoj strani prošao Filipović i centrirao na drugu stativu Nikčeviću koji je sa dva metra ubacio loptu u mrežu za 1:1.

Nastavio je Novi Pazar sa napadima i nakon jednog centaršuta iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca koji je izveo Filipović loptu je sa nekih desetak metara u donji lijevi ugao gostiju smjestio bivši igrač TSC-a, Stanojlović i donio pobjedu Plavima od 2:1.

Novi Pazar nakon ovog kola ima 31 bod i zauzima sedmu poziciju na tabeli Super lige Srbije.

Sandžački tim će u narednom kolu ponovo igrati na svom terenu, ovoga puta dočekuje Radnički iz Niša.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: