26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport

Plavi se nadaju pobjedi protiv Inđije

Foto: FK Novi Pazar, fb

Fudbaleri Novog Pazara u nedjelju 20. septembra u okviru 08. kola Super lige Srbije dočekuju sastav Inđije. Još jedan od težih ispita je pred igračima Novog Pazara, a vjerna armija navijača očekuje pobjedu.

Inđija je sezonu otvorila sa 3 poraza, ali je u naredna 4 kola uspjela da zabilježi tir pobjede i jedan poraz od Partizana, te se nalaze na 11. mjestu na tabeli sa devet osvojenih bodova.

Ekipu Inđije čine iskusni igrači, koji individualnim kvalitetima često znaju da meč okrenu u svoju korist, gdje se posebno ističe nekadašnji bek plavih Radoš Protić.

Novi Pazar je poslije turbulentog perioda u prethodnom kolu došao do remija na teškom gostovanju protiv ekipe subotičkog Spartaka.

Nakon sedam odigranih kola, plavi se nalaze na 14. mjestu na tabeli sa 6 osvojenih bodova. Puleni trenera Kolašinca su u seriji od tri utakmice bez poraza u Superligi, te se s pravom nadaju u pozitivan ishod ovog meča.

Meč 8. kola SLS između Novog Pazara i Inđije igra se na Gradskom stadionu u Novom Pazaru u nedjelju, sa početkom od 16 sati. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, zbog trenutne epidemiološke situacije.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: