25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Pokušaj oružane pljačke novca u Leposaviću, pucano na radnike obezbjeđenja

Ispred zgrade Narodna banka Srbije (NBS) u Leposaviću nepoznata lica pokušala su danas oko 11.30 sati da izvrše oružanu pljačku novca koji se transportuje za potrebe domaćih banaka na Kosovu. Zaposleni NBS i novac su bezbjedni, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

U trenutku iznošenja novca iz transportnog vozila na šaltersko mjesto NBS više napadača zapucalo je na radnike obezbjeđenja firme „Henderson“, koji su obezbjeđivali vozilo kojim je dopremljen novac.

Radnici obezbeđenja „Hendersona“, koji obezbeđuje transport novca na području Kosova, uzvratili su vatru, i u toj razmjeni jedan od radnika zadobio je lakše povrede, poslije čega je zdravstveno zbrinut. Napadači su se poslije neuspjelog pokušaja pljačke razbježali.

Od 2018. godine ovo je četvrti put da je kompanija za obezbeđenje Henderson na meti pljačkaša i to sva četiri puta u opštini Leposavić, podsjeća portal Kossev.

Krajem novembra 2019. godine u selu Dren u opštini Leposavić, opljačkano je vozilo iste firme, kada su ih na putu presrela dva automobila. Pljačkaši su tada kombijem pobjegli, a i tokom te pljačke bilo je upotrebljeno oružje.

U junu 2018. godine opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Dio novca je pronađen u toku istog dana, kao i vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački, dok je jedan pljačkaš identifikovan, ali se prema najnovijim informacijama iz policije za ovim licem i „dalje traga“.

Mjesec dana pre toga, u maju takođe u opštini Leposavić i to na svega dvadesetak metara od prelaza Jarinje, u trenutku primopredaje novca sa strane opštine Leposavić. Novac je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo. Tada je i pucano na Kosovsku policiju. Međutim, pljačka je sprečena.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: