8 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Usvojen protokol ulaska u Srbiju uz negativan test na koronu ili samoizolaciju

Vlada Republike Srbije usvojila je u utorak protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

“Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se pojašnjava ova dozvola može se pribaviti u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane 4 susjedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Zbog pandemije koornavirusa Srbija je zatvorila granice 20. marta 2020. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: