Aktuelno Društvo Novi Pazar

Policija demantovala neregistrovani portal, apeluje na novinare da ne objavljuju netačne i neprovjerene informacije

Policijska uprava u Novom Pazaru je saopštila da su, kako se navodi, zarad istinitog informisanja javnosti, netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane – Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vijest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

U demantiju se ističe da Policijskoj upravi u Novom Pazaru nije prijavljena pucnjava u ovoj ulici, niti imaju bilo kakva saznanja o tome, a također netačni su i navodi da je policija pozivala građane da ostanu u svojim domovima dok traje uviđaj.

“Istina je da su pripadnici policije noćas postupali u Ulici Save Kovačevića po prijavi jednog građanina da je između više osoba najpre došlo do verbalne rasprave, a potom i tuče ispred jednog hotela. Policija je po ovoj prijavi preduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i obavila razgovor sa šest osoba koje se sumnjiče da su narušavale javni red i mir”, navodi se u saopštenju PU Novi Pazar i dodaje da je policija o ovom događaju obavjestila Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

Iz PU Novi Pazar, kako se navodi, apeluju na novinare da ne objavljuju netačne i neprovjerene informacije i na taj način uznemiravaju javnost.

Portal sa nazivom „Sandžakdanas“ nema impresum i prema dostupnim podacima na sajtu Agencije za privredne registre (APR) nije upisan u Registar medija.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: