19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Policija Kosova završila planiranu akciju, ima povrijeđenih policajaca i građana

Nakon jutrošnje akcije policije, uslijed koje su nastali protesti i neredi na ulicama Sjeverne Mitrovice, policija Kosova je saopštila danas da je završena akcija protiv krijumčarenja robe tokom koje je šest policajaca povrijeđeno, a tri osobe uhapšene na sjeveru Kosova.

U saopšenju se navodi da je ukupno osam osoba uhapšeno na sjeveru Kosovu, od kojih troje na sjeveru, među kojima je jedan Srbin, dok su drugo dvoje Albanac i Bošnjak, prenosi Al jazeera, pozivajući se na Koha Ditore.

Pripadnici policijskih snaga su naveli kako su ih okupljeni građani napali i gađali kamenjem, nakon čega su pripadnici interventne jedinice ispalili više spremnika sa suzavcem, prenosi Al jazeera.

Srbijanski mediji prenijeli su izjavu direktora Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatana Eleka da je povrijeđeno 10 osoba, a da je jedan muškarac teško ranjen.

Kako Snews saznaje, nezadovoljno dešavanjima lokalno stanovništvo je u okolini Južne Mitrovice postavilo barikade, gdje su vidljive i zapaljene automobilske gume.

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je da je današnjoj akciji kosovske policije prethodila intenzivna istraga i da je ona sprovedena po naređenju i u koordinaciji sa nadležnim tužilastvom i sudom.

Tanjug je prenio informaciju da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otišao u Rašku na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova uslijed današnjih događaja na Kosovu, te da ujedno obilazi jedinice vojske i žandarmerije koje se tamo stacionirane.

ŠEf diplomatije Evropske unije Žozep Borelj pozvao je na momentalni prekid nasilja na sjeveru Kosova.

Većina stranaka vlasti i opozicije u Srbiji oglasila se danas i osudila dešavanja u Mitrovici, prenose mediji.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: