30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Rožaje Sandžak

Poplava u Rožajama, na desetine kuća i objekata pod vodom

U Rožajama je poplavljeno na desetine kuća i objakata nakon što se Ibar sa svojim pritokama izlio iz korita.

Foto; RTV Rožaje

Nevrijeme praćeno jakom kišom je zahvatilo Rožaje, od juče u poslijepodnevnim satima i trajala je tokom čitave noći, što je uslovilo plavljenje širek područja u gradskim i seoskim naseljima.

Prema prvim procjenama napravljena je velika materijalna šteta na objektima i infrastrukturi, javlja RTV Rožaje.

Posebno je kritično u slivu Županice. Put prema Gornjoj Lovnici i Ćosovici je u jutarnjim satima zatvoren. Lovnička rijeka je na mostu prema Kučanskoj džamiji napravila branu i poplavila okolne kuće, a ova ulica je zatvorena za saobraćaj.image1 Radio televizija Rožaje.

Ništa bolja situcija nije ni u naselju oko Pepića kuća, most preko Ibra je preplavljen, a okolne kuće poplavljene. Iz naselja Grahovača, kako saznajemo, je teška situacija, navodi se u izvještaju RTR.

Službe Opštine Rožaje sa predsjednikom Rahmanom Husovićem od jutra su na terenu. U ranim jutarnjim časovima zasijedao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

Voda iz gradskog vodovoda u Rožajama je mutna, iz preduzeća Vodovod i kanalizacija obavještavaju građane koji se vodom snabdijevaju sa gradskog vodovoda da je treba prokuhati prije upotrebe.

Poplvae su zahvatile sandžačke opštine na sjeveru Crnoj Gori, u Petnjici, Beranama, Bijelom Polju…

Može biti slika sljedećeg: vodena masa

Zahvaljujući intervenciji radnika “Komunalnog lima” i Službe zaštite i spašavanja u Bijelom Polju, nije poplavljena škola “Marko Miljanov”, u kojoj je tokom noći i ujutru izlivala velika količina padavina, javljaju lokalni mediji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: