30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Sjenica

Poplave na Pešteru, u Sjenici snijeg

Usljed obimnih padavina, tokom noći, u više sela na području Peštera došlo je do plavljenja objekata i puteva. U Sjenici od jutros pada jak snijeg.

Poplava u selu Jarebice, Pešterska visoravan, foto: Sead Mujović-fb

Na području Donje i Gornje Pešteri izlile se u rijeke i pitoci, preplavili lokalne puteve, kao i više objekata, javljaju mještani tih sela tutinske opštine.

Tokom cijele noći u Sandžaku je padala kiša jakog intenziteta. U nekim mjestima palo je preko 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Kako je za SNEWS rekao Fadil Mahmutović iz Meteorološke stanice Sjenica trentno je na širem području oblačno sa padavinama.

Prema njegovim riječima podaci pokazauju da je u selu Melaje palo 70 litara kiše po kvadratno metru, Rasnu 64, Reževiću 54, a u Vranovini (Novi Pazar) 36 litara kiše.

“U Sjenici je palo 36 litara kiše po metru kvadratno, a od sedam sati pada jak sniijeg i već je dostigao visinu od nekoliko centimetara. Trenutno preovladavo oblačno vrijeme sa snijegom. Neizvjesno je prognozirat, ali od sutra očekujemo prestanak padavina i razvedravanje”, rekao je Mahmutović.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije za dana najavljume oblačno sa kišom i hladno, a na planinama jugozapadne i južne Srbije sa snijegom, a samo će na sjeveru Vojvodine biti suvo.


Poslije podne očekuje se slablјenje padavina, a uveče i tokom noći i postepeni prestanak.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: