25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Povratak mjera protiv pandemija Covid-19 u Srbiiji: Od danas obavezno nošenje maski u javnom prevozu

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je od danas obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Kako je navedeno Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 je održao je sjednicu na kojoj se diskutovalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji.

Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu i slično.

Što se tiče zatvorenih prostora, krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.

Vlada Republike Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obavještavati građane, navedeno je u saopštenju.

Balkanska istraživačka mreža BIRN je objavila da je više od 630 mrtvih od korone u Srbiji, najveće potencijalno zataškavanje broja mrtvih u Nišu.

Na osnovu informacionog sistema Covid19 u koje je BIRN imao uvid, krajem prošle nedjelje broj zaraženih kretao se od 300 do 340.

U Srbiji su od 19. marta do 1. juna 2020. od virusa korona umrla 632 pacijenata, što je za 388 više od zvanično saopštenog broja za taj period, koji iznosi 244, saznaje BIRN na osnovu uvida u podatke koji su dio zvaničnog državnog informacionog sistema Covid19, objavila je TV N1.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: