19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Predsjednica BNV-a čestitala Dan albanske zastave

Povodom 28. novembra – Dana albanske nacionalne zastave predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je čestitke na četiri adrese, i to predsjedniku Albanije, Iliru Meti, predsjedniku Albanskog nacionalnog vijeća Ragmi Mustafi, predsjedniku manjinske poslaničke grupe “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” Šaipu Kamberiju, te predsjedniku NVO „Kosovo za Sandžak“ Ismetu Aziziju.

Curiće je u čestitki navela da BNV raduje činjenica da su Albanci i Bošnjaci do danas očuvali tradicionalno dobre odnose i da je zalaganje za mir, ravnopravnost i demokratiju u regijama u kojima vijekovima živimo naša, kako je ocjenila, zajednička nit i vrlina.

“Naše zajedničko čvrsto opredjeljenje i ciljevi oko koga su okupljena naša dva naroda jesu punopravno članstvo u Evropskoj uniji, država u kojoj živimo kao i članstva u drugim evropskim i  evroatlantskim organizacijama”, ističe predsjednica BNV-a.

Kako je dodala, ispunjenjem tog cilja ostvariće se potrebe, težnje, ideali i vrijednosti za koje se zalažu dva naroda, a što je od presudnog značaja za budućnost svih naroda u Republici Srbiji.

Predsjednica BNV-a je čestitku zaključila željom da jedinstveni i dobro organizovani nastave da rade u najboljem interesu svog naroda.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: