Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Predstavnici BNV-a i SDA Sandžaka se upisali u knjigu žalosti

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) upisali su se u knjigu žalosti, u Generalnom konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru, otvorenu povodom razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i odnijeli ogroman broj života.

U knjigu žalosti danas su se upisali predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Misala Pramenković, potpredsjednica Vijeća Jasmina Baltić Curić i predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Fuad Baćićanin

Bošnjačko nacionalno vijeće se pridružilo akciji prikupljanja pomoći turskom i sirijskom narodu, povodom zemljotresa koji su izazvali velike ljudske žrtve i materijalna razaranja.

Vijeće će humanitarnu pomoć uputiti prema uputama Ambasade Republike Turske u Republici Srbiji.

“Pozivamo sve građane da podrže i pridruže se akciji pomoći Turskoj i Siriji, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama ugroženih”, saopćeno je iz predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji.

-Ugljanin: Izražavamo solidarnost sa turskim narodom

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin se, u Generalnom konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru upisao u knjigu žalosti, iskazujući solidarnost sa turskim narodom.

“Osjećamo veliku tugu i bol zbog ovog velikog iskušenja koje je zadesilo turski narod. Izražavamo solidarnost sa turskim narodom i molimo Allaha dž.š. da porodicama poginulih podari sabur, a povrijeđenima brz oporavak”, napisao je Ugljanin, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: