Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Prevara od milion eura putem call centra, u Novom Pazaru pronađeni dokazi na devet lokacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku su,  postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Savezne Republike Njemačke, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara putem „kol centara“ vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana SR Njemačke u iznosu od oko milion eura.

https://fb.watch/rPq-3_i65I/?mibextid=v7YzmG

Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dvije na teritoriji Niša i 9 na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti.

Trinaest osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mjera zabrane napuštanja stana, saopštio je MUP Srbije.

Policija u Novom Pazaru je 18. aprila ove godine u u vezi ilegalnih call centara u ovom gradu sprovela hapšenja lica i ulazila u nekoliko stambenih i poslovnih objekata, o čemu je SNEWS izvještavao.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: