19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Prijepolje

Prijepolje blizu vanrednog stanja, za sedam dana 63 novoinficiranih

Panorama Prijepolja, foto: SNews

Štab za vanredne situacije opštine Prijepolje donio je odluku da se još uvijek ne proglašava vanredna situacija i da se uloži dodani napor i uputi apel građanima da poštuju sve propisane mjere i ponašaju se maksimalno odgovorno.

Štab za vanredne situacije bio je na granici da uvede vanrednu situaciju zbog velikog broja kovid pacijenata u poslednjih nekoliko dana, a primjetno je i veoma neodgovorno ponašanje građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta.

Ipak, još jednom ćemo apelovati na građane da se uozbilje i prekinu sa tom praksom, jer je evidentno da je sa tih dešavanja došlo najviše zaraženih, a među njima su i pojedini medicinski radnici.

Predsjednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u Prijepolju trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

“Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mjere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumjeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što vjerujem da niko ne želi”, kazao je Babić.

On je istakao da je na sjednici štaba za vanredne situacije donijeta odluka da svi vijećnici u zavisnosti od resora, kontaktiraju sve one koji su u njihovom domenu djelovanja, a to podrazumjeva sve privredne subjekte koji zapošljavaju veliki broj ljudi, da strogo vode računa o propisanim merama i da krajnje ozbiljno shvate ovu situaciju.

Babić se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabilježen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

„Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja”, zaključio je prvi čovjek opštine Prijepolje.

U proteklih 7 dana u Prijepolju je registrovano 63 zaraženih koronom, Priboju 8, Novoj Varoši i Sjenici po dvoje.

Od 21.10. do 27.10.2020. Zavod za javno zdravlje Užice potvrdio je novih 117 slučajeva infekcije korona virusom.

 

Izvor: GZS, PP Media

Povezane vijesti

%d bloggers like this: