20 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Prijepolje

Prijepolje: Zukorlićeva stranka bliža Vučiću, Esad Hodžić (SDP) neće biti zamjenik predsjednika opštine

Na prijedlog predsjednika opštine Vladimira Babića, odbornici Skupštine opštine Prijepolje izabrali su Mersida Mekića (SPP)  za novog člana Opštinskog vijeća. Izbor Mekića podržala su 23 odbornika, dok je njih 10 glasalo protiv.

Zbog neslaganja sa izborom novog vijećnika, protiv kojeg se vodi krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja, zamjenik predsjednika opštine Esad Hodžić (SDP), podnijeće, kako je najavio, danas ostavku na tu funkciju.

Esad Hodžić

“Zbog neslaganja sa imenovanjem za člana Opštinskog vijeća osobe protiv koje se vodi krivični postupak za zloupotrebe službenog položaja, podnosim ostavku na funkciju zamenika predsednika Opštine”, stoji u ostavci koju će Hodžić danas predati na skupštinskoj pisarnici, a koju je saopštio novinarima nakon sjednice lokalnog parlamenta.

Inače, SDP je od formiranja skupštinske većine u Prijepolju bila prvi koalicioni partner SNS-u, međutim, u posljednjih par mjeseci stranka Aleksandra Vučića je mimo volje svog dugogodišnjeg partnera čiji je Esad Hodžić predvodnik, imenovala na nekoliko rukovodećih funkcija kadrove iz stranke Muamera Zukorlića.

Ovaj koalicioni potres izazvao je buru reakcija javnosti u opštini na obali Lima , te uzdrmao temelje političkog zajedništva SNS-SDP-a, što rezultira sve većim približavanjem Vučićevih i Zukorlićevih programa.

Za sada nije poznato kako će Ljajićeva SDP postupiti nakon posljednjih dešavanja i ostavke njihovog prvog čovjeka u Prijepolju, Esada Hodžića.

Izvor/foto:PP Media, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: