25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Programa stručne prakse za podršku primene vladavine prava i doprinosu reformskoj agendi Srbije

Deset učesnika Programa stručne prakse iz južne i jugozapadne Srbije započelo je šestomesečne plasmane u državne institucije Srbije, saopštila je Misija OSCE-a u Srbiji, poželevši  veliki uspeh dok rade u saradnji sa svojim mentorima kako bi, navodi se, podržali primenu vladavine prava i doprineli reformskoj agendi Srbije i demokratskim institucijama, čime se primeruje učešće mladih u akciji.

“Zahvaljujemo našim partnerskim institucijama koje su domaćini mladim profesionalcima, pružajući mogućnosti za mentorstvo i učenje u ovom vremenu – Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvu javne uprave i lokalne samouprave rnment, Agencija za sprečavanje korupcije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Narodna skupština, Ministarstvo prosvete, Nauka i tehnologija, Koordinaciono telo za Bujanovac, Presevo i Medvedju, i Pravosudna akademija”, navode iz OSCE-a.
Program, sada već u trećoj godini, podržava uključivanje i veću zastupljenost mladih profesionalaca iz manjinskih i nerazvijenih zajednica na jugu i jugozapadu Srbije u centralnim institucijama. Ovaj ciklus se realizuje uz podršku Stalnih misija Austrije i Turske OESS-u.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: