Aktuelno Društvo Sjenica

PU Novi Pazar: Krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode Alena Tahirovića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnijeli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca iz Sjenice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

“Sumnja se da on,1. marta ove godine, u Sjenici, nije dozvolio sugrađaninu da izađe iz automobila kojim je osumnjičeni upravljao, kao i da mu je prijetio i zadao mu nekoliko udaraca”, navedeno je iz PU Novi Pazar na zahtjev SNews-a za informacije u vezi tog događaja.

Direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici i funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) u toj opštini Alen Tahirović, izjavio je da je otet i pretučen prije pet dana od strane poznatih lica, aktivista iste stranke.

Zbog ovog napada Tahirović je prijavio lica A. H., I. L. i E.G. i očekuje da se tužilaštvo po toj prijavi izjasni.

Otac Alena Tahirovića, Ramo Tahirović je za SNews rekao da su njegovog sina na prevaru stranački saradnici uvukli u automobil, vezali, maltretirali tukli i ucjenjivali, te na kraju mu zaprijetili da o tome nikome ne priča. O svemu tome, naveo je Ramo, Alen je obavjestio i Rasima Ljajića.

On se oglasio na društvenim mrežama povodom fizičkog napada na njegovog sina, koji se kako je naveo, na silu odveden i tri sata maltretiran od strane poznatih lica.

“Svašta se izdešavalo u proteklih godinu dana tj. od predizborne kampanje pa naovamo, ali ovakav mafijačko-kukavički čin niko nije očekivao. U stvari, i dalje se čudim takvom neoprezu i naivnosti onih koji su mislili da će im to proći nekažnjeno i uspješno i ovaj put. Nego, bojim se da su se ovaj put baš žestoko prešli jer su naišli na tvrd orah”, poručio je Alenov otac, Ramo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.