27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Ramazanske čestitke predsjednice BNV-a i čelnika Novog Pazara i Tutina

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, svim muslimanima u Sandžaku i cijelom dijaspori čestitke su uputili predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić, Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, te Predsjednik opštine Tutin Salih Hot i načelnik gradske uprave ove opštine Adnan Šehović.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je vjernicima poželjela da ramazanski dani u domove donesu istinsku sreću, mir, ljubav, jedinstvo i blagostanje.

Jasmina Curić, predsjednica BNV-a

“Uz iskrene želje i vjeru da mjesec Ramazan provedemo i Bajram dočekamo kao mnogo bolji pojedinci i bolja zajednica, u zdravlju i radosti”, istakla je Curić.

Prvi čovjek Tutina Salih Hot je poželio da Ramazan donese mir, oprost, blagostanje, ljubav, međusobno razumijevanje i uvažavanje, te da ga vjernici na najbolji način provedu sa svojim prijateljima, rodbinom i porodicama.

Salih Hot, predsjednik opštine Tutin

“U moje lično ime i u ime svih gradjana Tutina svim muslimanima u Sandžaku i dijaspori čestitam predstojeće mubarek ramazanske dane”, napisao jeHot.

U ime Opštinske uprave Tutina vjernicima je čestitke uputio načelnik uprave Adnan Šehović.

Adnan Šehović, načelnik Opštinske uprave

“U ime Opštinske uprave i svoje lično ime, želim da nas Ramazan podsjeti na važnost poštovanja i razumijevanja, da nam Allah dž.š ukabuli post i sva dobra djela, da ujedini naša srca i da dobrosusjedski odnosi budu slika praznične atmosfere”, naveo je u obraćanju vjernicima Šehović.

Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara je također svim građanima islamske vjeroispovesti čestitao nastupajući mjesec Ramazan.

“Želim da vam najdraži gost donese mir, blagodat i ličnu sreću. Neka nam poruke Ramazana budu uputa da nastavimo put razvoja, učenja, međusobnog razumijevanja i činjenja dobrih dela”, poručio je u ramazanskoj čestitki Gradonačelnik Biševac.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: