29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Rektorski kolegijuma DUNP-a: Postavljeni zahtjevi nisu sindikalni, već interesni i politički

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) poslao je medijima odgovor Rektorskog kolegijuma Državnog univerziteta u Novom Pazaru na navode Sindikata “Nezavisnost”, objavljene u medijima, kao i na navode kojim se najavljuje štrajk upozorenja za 28. 02. 2024. godine.

Kako piše u tom reagiranju navodi Sindikata „Nezavisnost“, kojim je najavljen štajk upozorenja za 28. februar, netačni su, grubi, zlonamjerni i imaju za cilj interese uske grupe zaposlenih na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a nikako interese mladih ljudi koji se ovdje školuju, kao ni interese najvećeg dijela zaposlenih nastavnika i administativnih radnika.

“Postavljeni zahtjevi nisu sindikalni, već interesni i politički, jer su usmjereni na rušenje organizacione strukture univerziteta, ustanovljene još prilikom njegovog osnivanja. Sindikat je htio da teškim optužbama natera rukovodstvo da ne sankcioniše njegove članove koji su se o zakon, ili druge normative, ogriješili”, navodi se u saopštenju koje u nastavku prenosimo u autentičnom obliku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: