16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Ribariće se zahvalilo dijaspori: “Wir danken euch für eure Hilfe Diasporo!”(FOTO)

U znak zahvalnosti za pomoć koja je mještanima Ribarića, opština Tutin,  donirana od ljudi iz sandžačke dijaspore upućena je zahvalnost isticanjem transparenta u tom mjestu.

Na raskrnici puteva koji vode za Novom Pazaru, Kosovu i Tutinu u tom mjestu je uz grb sandžačkih Bošnjaka, ispisan na bosanskom i njemačkom jeziku, istaknut transparent na kojem piše “Hvala vam na pomoći dijasporo – Wir danken euch für eure Hilfe Diasporo!”.

Jedno ambulantno kombi vozilo i jedan putnički sanitet doniran je 4. jula. Momci iz caffe-a “Balkan” u Duizburgu sakupili su novac za manje od sat vremena i poslali mještanima Ribarića zlata vrijednu donaciju, objavljeno je na društvenim mrežama.

Veliki broj oboljelih je terapiju primao u lokalnoj za koju su takođe donirana značajan sredstva u vidu lijekova i medikamenata.

Ribariće je jedno od sandžačkih mjesta koje je bilo među prvima pogođeno talason opake bolesti izazvane koronavirusom. Još prie mjesec dana u Ribariću je od posljedica ove bolesti iz jedne porodice živote izgubilo troje ljudi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: