26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Građani svoje račune traže na ulici, upravnik pošte na putu (FOTO)

Građani naselja Bukreš i Potok danas su na otvorenom pretraživali svoje račune koji su bili ostavljeni u ulici Petra Mirkovića, na taksi stajalištu kod NIS benzisnke pumpe, poznatije kao mjesto “Na vrh čaršije”.

“Naš evropski Novi Pazar. Ovo nema ni u Afriku, računi za struju, telefon,smeće…na izvolte,po ulici, za naselje Potok i Bukreš”, navedeno je u jednoj reakciji građana na društvenim mrežama uz objavu fotografija.

U Novom Pazaru je u posljednjih par mjeseci evidentiran kašnjenja dostave računa za struju, telefon, internet i komunalije,  koji bi trebali redovno da dostavljaju poštari.

Iz Glavne pošte u Novom Pazaru za SNews je rečeno da je upravnik pošte na putu i da ne mogu da daju zvanične informacije u vezi ovog slučaja.

JP “Pošte Srbije ” naša redakcja je uputila zahtjev za izjavu/informacije sa pitanjem da li u Novom Pazaru postoji problem sa dostavom računa građanima, te da, ako postoji, zbog čega se to dešava i ko će snositi odgovornost zbog kašnjenja računa, a samim tim i kašnjenja uplate od strane građana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: