26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Sajma i Mejra dominantne na Prvenstvu Srbije za juniorke

Troje novopazarskih atletičara, Saima Murić, Mejra Mehmedović i Nikola Mijailović osvojili su ukupno pet medalja na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke održanom u Beogradu.

Saima Murić je kao po navici osvojila najsjajnije odličje pobjedivši u trci na 1,500 metara rezultatom 4:36,53, dok je u istoj trci odmah iza nje stigla Mejra Mehmedović sa vremenom 4:39,31 i došla do srebrne medalje.

Još jedno zlato za novopazarsku atletiku obezbijedila je Mejra Mehmedović u trci na 3.000 metara, koju je istrčala za 10 minuta, 31 sekundu i 72 stotinke.

Drugu svoju trku na prvenstvu Saima Murić je imala na 800 metara i istrčala je za 2:16, 93 stotinki i na cilj stigla kao trećeplasirana.

Kod muškaraca je Nikola Mijailović u trci na 3.000 metara osvojio srebrnu medalju i tako kompletirao set od 5 osvojenih medalja za AK Novi Pazar na ovom prvenstvu.

– Saima i Mejra debituju za seniorsku reprezentaciju

Na predstojećem tromeču seniorskih reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije koji će se održati u Zagrebu 1. februara, svoj debi u seniorskoj reprezentaciji zabilježiće Saima Murić u trci na 1500 metara i Mejra Mehmedović na 3000 metara.

U reprezentativnoj delegaciji Srbije na ovom prvenstvu će biti i trener mladih novopazarki Rifat Ziljkić.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: